Aanbod ouders

Naast onze werkzaamheden op de scholen zijn wij er ook voor u en uw kind. U kunt bij ons terecht wanneer u vragen of zorgen heeft over de ontwikkeling van uw kind. Dat kan zijn op het gebied van leren, gedrag, of de sociaal- emotionele ontwikkeling.

Individuele begeleiding

In onze individuele begeleiding richten wij ons altijd op een optimale ontwikkeling van uw kind. Dat doen we oplossingsgericht; we kijken naar wat goed gaat en vanaf dat punt gaan we verder.
In een gratis en vrijblijvend intakegesprek verkennen we uw vraag en bespreken we wat we voor u kunnen betekenen. Onze begeleiding is altijd op maat. Dat betekent dat we in overleg bepalen wat nodig is.
Ouders spelen een grote rol in onze behandeling. Het is belangrijk dat er ook thuis regelmatig wordt geoefend. U krijgt hiervoor natuurlijk duidelijke handvatten en oefenmaterialen.
child-girl-kid-12165
blur-child-close-up-256468

Handelingsgericht onderzoek / diagnostiek

Soms kunt u als ouder behoefte hebben om meer inzicht te krijgen in het functioneren van uw kind, bijvoorbeeld omdat u vragen heeft over het intelligentieniveau of de schoolprestaties van uw kind, of als u vermoedens heeft van specifieke leerproblemen.
Na een intakegesprek gaan we met uw kind aan de slag. We schrijven een uitgebreide rapportage met concrete aanbevelingen en handelingsadviezen, en in een gesprek lichten we uiteraard alle bevindingen en adviezen toe.
Voorafgaand aan het adviesgesprek ontvangt u een conceptverslag, zodat u voorbereid het adviesgesprek in kunt, en eventuele vragen alvast kunt voorbereiden.